Kennis & opvoeden

“En zeg: “Mijn Heer, vermeerder mijn kennis.”
Soerat Taa-Haa: 114

Als school weten we hoe belangrijk de ouders van onze leerlingen het vinden om ervoor te zorgen dat hun kinderen opgroeien en leren in een omgeving leren die gebaseerd is op liefde, toewijding en respect. Tegelijkertijd komen zowel de ouders als hun kinderen unieke uitdagingen tegen. 

Opvoeden kan dan soms een complexe taak zijn, waarbij de kinderen enerzijds vragen om ruimte en begeleiding en anderzijds kaders en leiding. Als ouders is het niet altijd vanzelfsprekend om het goede altijd goed te doen.

Wat het moeilijker maakt, is dat de goede bedoelingen achter consequent opvoeden niet altijd door de kinderen als het goede worden begrepen. Immers, wat opvoeden moeilijk maakt is ‘nee’ zeggen als kinderen ‘ja’ willen horen. 

Kinderen kunnen dan ook af en toe aanhoudend zijn en zich soms vervelend en in enkele gevallen zelfs onuitstaanbaar gedragen. Onuitstaanbaar wil nog niet zeggen onverstaanbaar. Dit gedrag kan ouders frustratie, spanning of teleurstelling bezorgen.

Om ouders hierbij te ondersteunen bieden we als school een op maat gemaakte en landelijk erkende oudercursus Positief Opvoeden (Triple P) aan. De cursus leent zich voor vaders en moeders. Deze cursus wordt gegeven door twee ervaren en gecertificeerde islamitische trainers.

Dit zijn onze trainers

Johan (Yahya) Otten

Verzorgt de training voor vaders 

Triple P-trainer bij Stichting Omnia

Hadiya van Moorselaar

Verzorgt de training voor moeders

Docent Pedagogiek aan de Fontys Hogeschool

Wat kunnen deelnemers van de training verwachten?

  • Tips en suggesties die uitgaan van de tradities, gebruiken, waarden en behoeften van de deelnemers en hun gezin
  • Praktische uitwisseling aan de hand van scènes ‘Wegwijzer voor iedere ouder’, waarin ouders zien hoe de ideeën van Positief Opvoeden in praktijk worden gebracht  
  • Toepasbare opdrachten en tips aan de hand van een gratis werkboek dat deelnemers kunnen gebruiken om Positief Opvoeden direct thuis toe te passen. Vertrouwelijke en praktische ondersteuning van de ervaren Positief Opvoeden-trainers. De trainers bieden stapsgewijze begeleiding op vraag van de deelnemers aan en zijn beschikbaar voor telefonische ondersteuning.   

Praktische informatie van de cursus Positief Opvoeden

De totale training vindt plaats in één weekend, op zaterdag en zondag, van half 10 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s middags. Onze beheerder opent de school , zodat de cursus kan worden gegeven op basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad. Wij, als school zorgen voor een kosteloze en onvergetelijke lunch. 

*Aan de cursus kunnen niet meer dan 8 vaders en / of 8 moeders per weekend deelnemen.*

Aanmelden voor de cursus Positief Opvoeden

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam